Nieuws uit Dekenaat, Bisdom, Wereldkerk

 

Oekraïne

Ook onze parochie is pijnlijk getroffen door de oorlog in Oekraïne. We leven mee met de mensen in de Oekraïne, de vluchtelingen en de nabestaanden van overledenen. We hebben besloten om ondersteuning te bieden op een manier die aansluit bij de mogelijkheden van de parochie, zoals welkom heten in onze kerken en Mariakapellen, pastorale zorg, gebed, diaconale activiteiten en collectes. Ook zijn pastoor Aloys van Velthoven en pastor Peter Pot naar de solidariteitsbijeenkomst geweest die de gemeente Berg en Dal op 3 maart heeft georganiseerd bij het evacuatiemonument aan de Mooksebaan.

Op 7 maart zijn de eerste vluchtelingen uit Oekraïne in de Cosmas en Damianuskerk en Mariakapel geweest met een begeleider. Ze putten kracht uit het geloof.

Wij bidden voor de inwoners van Oekraïne, voor iedereen die getroffen is door deze oorlog, en voor iedereen die op de vlucht is vanwege oorlog en geweld, ook op andere plekken in de wereld. We bidden voor wijsheid van alle betrokken leiders en voor vrede in de wereld.

Zie ook: https://www.bisdomdenbosch.nl/nederlandse-bisschoppen-reageren-geschokt-op-de-oorlog-in-oekraine/

 

De bisschoppen hebben een speciale website met allerlei tips hoe je Kerstmis thuis kunt vieren: https://www.vierkerstmis.nl/

18e Woord ter bemoediging

17e Woord ter bemoediging

16e Woord ter bemoediging

15e Woord ter bemoediging

14e Woord ter bemoediging

13e Woord ter bemoediging

12e Woord ter bemoediging

11e Woord ter bemoediging

10e Woord ter bemoediging

9e Woord ter bemoediging

8e Woord ter bemoediging

7e Woord ter bemoediging

6e Woord ter bemoediging

7.jpg
Ga terug naar het overzicht