Vrijwilligers

In onze geloofsgemeenschap zijn vele vrijwilligers actief op allerlei gebied met een enthousiaste inzet. We horen het graag als iemand zich bij ons wil voegen. Wilt u wat doen, laat dat dan weten aan het parochiecentrum (tel: 024-3971473). In overleg vinden we ongetwijfeld iets dat bij u past.

Momenteel zijn we op zoek naar:

• Vrijwilligers voor het onderhoud van het kerkhof

• Mensen die mee willen denken over het livestream uitzenden van kerkdiensten

De parochie H.H. Cosmas en Damianus in Groesbeek is op zoek naar een:

Pastoraal werker m/v

met een diaconaal hart

Ben je bereid je volledig in te zetten voor de kwetsbare medemens? Kun je goed netwerken en samenwerken? Dan zou jij maar zo onze nieuwe collega kunnen worden!

We zijn een kleine parochie binnen het bisdom van ‘s-Hertogenbosch met twee kerken in Groesbeek en Breedeweg. Je komt samen te werken met twee collega’s:

de pastoor en een pastoraal werkster.

Jouw taken zullen zijn:

-      het bezoeken van parochianen

-      voorgaan in vieringen (ook oecumenisch)

-      een netwerk opbouwen en onderhouden met organisaties en instellingen op sociaal gebied in Groesbeek en onderzoeken in hoeverre samenwerking met hen nodig is

-      opzetten van diaconale activiteiten, eventueel in overleg met lokale instanties

Je dienstverband zal 32 uur bedragen.

Wat vragen wij van jou?

-      dat je katholiek bent en een R.K. praktiserend geloofsleven hebt

-      dat je een voldoende theologische opleiding hebt (tenminste HBO Master, parochiepastoraat)

-      dat je affiniteit hebt met ICT en social media

-      je hebt een open houding naar mensen met andere geloofs- en levensovertuigingen;

-      je bent missionair, toegankelijk en bereid om te blijven leren en ontwikkelen

-      je bent een goede organisator en kunt goed vrijwilligers aansturen

Wat krijg je van ons?

-      een inspirerende werkomgeving met toegewijde collega’s en vrijwilligers

-       werk waarin je wat Jezus van ons vraagt in de praktijk kunt brengen

-      een maandelijkse financiële waardering volgens salarisschaal 10 van de CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening

Solliciteren:

Ben je enthousiast geworden? Stuur je sollicitatiebrief en CV dan naar: a.vanvelthoven@kloosterbrakkenstein.nl, met een kopie naar pdvries@bisdomdenbosch.nl. Dit kan tot vrijdag 7 oktober 2022. Voor een uiteindelijke benoeming is een zending door de bisschop van ’s Hertogenbosch vereist. Hiertoe kan een gesprek met de bisschop of zijn gedelegeerde deel uitmaken. Je kunt voor meer informatie contact opnemen met pastoor Aloys van Velthoven: a.vanvelthoven@kloosterbrakkenstein.nl of 06 20164473. Op www.parochiegroesbeek.nl vind je informatie over onze parochie. We zien graag je sollicitatie tegemoet!

Nieuws uit Dekenaat, Bisdom, Wereldkerk

Lees hier de woorden ter bemoediging.